Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nya elbilstillverkaren Nio vill slå sig in på Europamarknaden. Norge står först på tur. Till hösten 2022 blir det Sveriges tur.Nya elbilstillverkaren Nio vill slå sig in på Europamarknaden. Norge står först på tur. Till hösten 2022 blir det Sveriges tur.Nya elbilstillverkaren Nio vill slå sig in på Europamarknaden. Norge står först på tur. Till hösten 2022 blir det Sveriges tur.
Nya elbilstillverkaren Nio vill slå sig in på Europamarknaden. Norge står först på tur. Till hösten 2022 blir det Sveriges tur. Foto: Jonas Fröberg / DN

Provkörning av Nio ES8

Premium Teknikens Värld är bland de första att provköra nya kinesiska elbils-suven Nio ES8 – som skakar om hela elbilsbranschen. Här byts batterierna efter 50 mil i stället för att laddas. Nästa höst kommer bilmärket Nio till Sverige med lyxiga visningslokaler och batteribytesstationer.

Nya kinesiska bilmärken står som spön i backen. Ett av de allra intressantaste heter Nio – som satsar stort på lyxiga elbilar. Nu lanseras den lyxiga el-suven ES8 i Norge som blir första marknad utanför Kina. Och om ett år kommer märket till Sverige.
Den drygt fem meter långa bilen står inbackad på en parkeringsruta i Oslo. ES8 är i samma storleksklass som suv-jättarna Range Rover, Volvo XC90 och Audi Q7, men tack vare att den är gjord som elbil redan från början kan utrymmena nyttjas väl och axelavståndet på över tre meter är bäst i klassen – och borgar för bra innerutrymmen, speciellt i baksätet.