Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Notera luftintagen som på Peugeot-vis står upp för att få bilen att se bredare ut.Notera luftintagen som på Peugeot-vis står upp för att få bilen att se bredare ut.Notera luftintagen som på Peugeot-vis står upp för att få bilen att se bredare ut.
Notera luftintagen som på Peugeot-vis står upp för att få bilen att se bredare ut. Foto: Jan-Erik Berggren / Teknikens Värld

Provkörning av Nissan Qashqai MHEV 158 Xtronic 2WD

Premium Med fem miljoner sålda bilar sedan starten 2007, tre miljoner bara i Europa, anser Nissan, med all rätt, att crossovern Qashqai är en succé. Nissan håller också väldigt hårt i sina trogna kunder. Så hårt att den tredje generationen blir ett ordentligt kramkalas.

Framför en av hangarerna på Sturups flygplats står tre generationer av Nissan Qashqai uppradade. Ett par av ansiktslyften finns också med den där +2-varianten. Första Nissan Qashqai kom 2007 och tillsammans med bilar som Kia Sportage och Range Rover Evoque skapade Qashqai en ny bilklass. Den lilla suven, eller crossovern, tog med tiden över från golfklassen som den ”vanliga bilen”. Det är de mellanstora suvarna och crossover-modellerna som får bära de stora tekniska nyheterna och det är där tillverkarnas kraft läggs.

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.