Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Det ser värre ut än det är. Bensinmotorn i Tucson Hybrid behöver inte alltid köras, men när den sparkas igång kan det ånga friskt ur det kalla avgassystemet.Det ser värre ut än det är. Bensinmotorn i Tucson Hybrid behöver inte alltid köras, men när den sparkas igång kan det ånga friskt ur det kalla avgassystemet.Det ser värre ut än det är. Bensinmotorn i Tucson Hybrid behöver inte alltid köras, men när den sparkas igång kan det ånga friskt ur det kalla avgassystemet.
Det ser värre ut än det är. Bensinmotorn i Tucson Hybrid behöver inte alltid köras, men när den sparkas igång kan det ånga friskt ur det kalla avgassystemet. Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Provkörning av Hyundai Tucson 1,6 T-GDI HEV 4WD

Premium Elektrifiering står i fokus när Hyundai lanserar en ny generation av suven ­Tucson. Nya Tucson kommer som mildhybrid, hybrid och laddhybrid, men varför inte som elbil?

De har lyckats nästan oförskämt bra. Med elektrifieringen alltså. Genom att erbjuda prismässigt överkomliga laddhybrider och elbilar utan långa väntetider har Hyundai plockat marknadsandelar i Sverige i sådan grad att det är lätt att glömma bort att det trots allt är suvarna som är viktigast.
Nya Tucson, den fjärde i ordningen, är viktig för Hyundai. Jätteviktig. Med sju miljoner sålda Tucsons (eller heter det Tusconer?) sedan första generationen lanserades år 2004 är den en av märkets absoluta storsäljare och i Europa är det den enskilt viktigaste modellen. Elbilsruschen till trots är Europa alltjämt en mellansuvsuktande kontinent och ända sedan första generationen Santa Fé kom år 2001 har Hyundai haft stora suvframgångar.