Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Patrik Lindgren

Provkörning av nybyggd Audi quattro A2

Historiens vingslag mullrar genom Roslagens skogar. Du som följt Stig Blomqvists framfart med ur-quattron i rally-VM känner igen en Audi A2 Grupp B. Men den här är nybyggd!

Blir man erbjuden att provköra en kopia på Audi A2 Grupp B-rallyjärn från början av 1980-talet tackar man inte nej.

Det är denna möjlighet som fört mig långt ut i skogarna mellan Vallentuna och Rimbo, kända för sina många duktiga rallyförare med Björn Waldegård i spetsen. Lite av en doldis är Fredrik Donner, som äger och driver Jobparts. Han har i hela sitt liv hållit på med bilar. I synnerhet rallybilar. Allt började på några finländska sjöisar med pappans Rover 3-litre. Hans egna rallykarriär började med Rover 2000 TC för att sedan gå vidare till Rover 3500S och efterföljaren 3500 SD1. Även ett antal RS Ford Escorter, snabba Opel Asconor samt Subaru RX Turbo avverkades. Under sin tid i Japan kom Fredrik tvåa totalt i Grupp N-VM 1987 med Subaru. Detta är historia. Nu handlar det om nutid – men med en bil som faktiskt tog det förflutna med storm!

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.