Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Mokka är en fattigmansvariant av espresso. Men Opel Mokka vill vara mer än så.
Mokka är en fattigmansvariant av espresso. Men Opel Mokka vill vara mer än så.
Mokka är en fattigmansvariant av espresso. Men Opel Mokka vill vara mer än så.
Mokka är en fattigmansvariant av espresso. Men Opel Mokka vill vara mer än så. Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Provkörning av Opel Mokka-e

Med tyskt kaxig stil och ny cool design glider Opel Mokka-e in i klassen för små eldrivna suvar. Men låt er inte luras av förpackningen. Den här gången smakar Mokka något annat än vi tänkt oss.

Maskinfiltrerat, kokt, franskt pressat, perkulator, V60, sifon, chemex, aeropress, pour-over, kallbryggt, Clever, turkiskt, espresso och – Mokka. Det finns minst 14 olika sätt att brygga kaffe. I ­grunden handlar det om hur kaffebönan används, mals och till slut blandas med vatten – med eller utan tryck och varmt eller kallt. De riktiga experterna kan känna skillnad på vilket filter som används och det är viktigt hur kaffet används efter själva bryggningen. Så kallad pour-over, där vattnet hälls över kaffet enligt ett visst mönster, är en konst och en sport som det tävlas i. Varje kaffe, malt eller som böna, har en period där det är som bäst så datummärkningen på paketet är viktigt.
Mokka är ett sätt att göra espressokaffe lite enklare och utan att vattnet pressas igenom kaffet. Kaffet smakar lite åt espressohållet, är starkt och ska helst drickas snabbt.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.