Provkörning av Opel Mokka-e
Premium Med tyskt kaxig stil och ny cool design glider Opel Mokka-e in i klassen för små eldrivna suvar. Men låt er inte luras av förpackningen. Den här gången smakar Mokka något annat än vi tänkt oss.
Maskinfiltrerat, kokt, franskt pressat, perkulator, V60, sifon, chemex, aeropress, pour-over, kallbryggt, Clever, turkiskt, espresso och – Mokka. Det finns minst 14 olika sätt att brygga kaffe. I grunden handlar det om hur kaffebönan används, mals och till slut blandas med vatten – med eller utan tryck och varmt eller kallt. De riktiga experterna kan känna skillnad på vilket filter som används och det är viktigt hur kaffet används efter själva bryggningen. Så kallad pour-over, där vattnet hälls över kaffet enligt ett visst mönster, är en konst och en sport som det tävlas i. Varje kaffe, malt eller som böna, har en period där det är som bäst så datummärkningen på paketet är viktigt.
Mokka är ett sätt att göra espressokaffe lite enklare och utan att vattnet pressas igenom kaffet. Kaffet smakar lite åt espressohållet, är starkt och ska helst drickas snabbt.
LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA
Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:
- Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
- E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
- Dela din prenumeration med upp till 3 personer
- Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.
Kommentera artikel
Teknikens Värld erbjuder möjligheten att kommentera artiklar. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga. Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se