Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Polestar

Provkörning av Polestar 2 Arctic Circle

Hur bra fungerar en elbil i arktisk kyla? Kan den till och med vara rolig när det är snö, is och minusgrader överallt? Ja! Vi kör Polestars senaste specialbygge Arctic Circle och upplever elektrisk körglädje vid polcirkeln.

Det hände igen! Kvällen innan jag kommer fram till Jokkmokk har norr­skenet tydligen varit starkare än på länge. Över sjön Stor-Skabrams is har ett grönt norrsken dansat och som vanligt har jag missat det.
Trösten är att det är en av vårens finaste dagar just i dag. Ett milt solsken lägger sin varma hand över den tjocka isen som från ovan skulle se ut som ett maskätet äpple. Över en stor del av sjöisen har Polestar plogat upp banor. En kort med tajta kurvor, en lite längre med mer utmanande kurvor, en riktigt stor och snabb samt en kilometerlång raksträcka.
Allt för att jag ska få lära känna deras nya specialbygge Polestar 2 Arctic Circle. Vad är väl ett simpelt norrsken i jämförelse med detta himmelrike?

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.