Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Experimentbil som blev verklighet till Goodwood och nu på svensk racerbana.
Experimentbil som blev verklighet till Goodwood och nu på svensk racerbana.
Experimentbil som blev verklighet till Goodwood och nu på svensk racerbana.
Experimentbil som blev verklighet till Goodwood och nu på svensk racerbana. Foto: Stefan Isaksson / Polestar

Provkörning av Polestar 2 Beast

Polestars test- och utvecklingsförare Joakim Rydholm är på den plats där han trivs bäst. Eller, ja, näst bäst – för han sitter i passagerarstolen den här gången, inte vid ratten. Rydholm höjer rösten: ”Håll fullt nu, styr bara och känn, känn hur stadigt det går. Bra! Rakt över krönet där, håll linjen, bilen klarar det. Bra! Du kan ju det här.”

Säg Goodwood Festival of Speed och alla som gillar bilar får något drömskt i blicken. Alla som gillar prestandabilar börjar direkt prata om det senaste bygget de sett och vilken förare som gjorde vad med vilken bil och i vilken kurva.

Geelys och Volvos elbilsmärke Polestar skaffade sig tidigt en relation till ­publiken på Goodwood. Där har Polestar visat konceptbilar och produktionsklara bilar till försäljning. Och publiken har svarat med kärlek. Goodwood har utvecklats till en av Polestars allra viktigaste marknadsplatser. Tack vare Goodwood och den kunniga publiken har Polestar fått rätt rykte. Polestar har också vunnit flera fina priser på de brittiska öarna.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.