Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Halkkörning med nedfälld sufflett kräver varma kläder. Som reporter Östlunds läskiga pälsgrej.Halkkörning med nedfälld sufflett kräver varma kläder. Som reporter Östlunds läskiga pälsgrej.Halkkörning med nedfälld sufflett kräver varma kläder. Som reporter Östlunds läskiga pälsgrej.
Halkkörning med nedfälld sufflett kräver varma kläder. Som reporter Östlunds läskiga pälsgrej. Foto: Diora Östlund / Teknikens Värld

Provkörning av Porsche 911 Carrera 4 GTS Cabriolet

Premium GTS betyder att Porsche 911 gått på gym. Att den finns som cabriolet är ett plus. För suffletten fäller vi ned och provkör mitt i vintern. Ett ögonblick av mildväder hjälper till.

Ute biter den värsta kylan inte så hårt längre. Solen har börjat klättra upp ovanför trädtopparna och termometerns kvicksilver har krupit över nollan. Vintern är för ögonblicket mild, Kung Bore har väl tittat bort för stunden. Men isbarken ligger kvar när man svängt av från allfarvägarna och det är så halt att det inte går att stå upprätt. Man går som en pingvin, med korta vaggande steg.
Här, ute i havsbandet, är vintern en annan än den är inne i staden. Ingenstans är vinterväglaget så vidrigt som det är i Stockholm, söndersaltat och omåttligt snuskigt. Men när man kommer ut i skärgårdens övärld ­gnistrar naturen fortfarande av färg. Avståndet är några mil på kartan, en evighet i verkligheten.