Halkkörning med nedfälld sufflett kräver varma kläder. Som reporter Östlunds läskiga pälsgrej.
Halkkörning med nedfälld sufflett kräver varma kläder. Som reporter Östlunds läskiga pälsgrej. Foto: Diora Östlund / Teknikens Värld

Provkörning av Porsche 911 Carrera 4 GTS Cabriolet

GTS betyder att Porsche 911 gått på gym. Att den finns som cabriolet är ett plus. För suffletten fäller vi ned och provkör mitt i vintern. Ett ögonblick av mildväder hjälper till.

Ute biter den värsta kylan inte så hårt längre. Solen har börjat klättra upp ovanför trädtopparna och termometerns kvicksilver har krupit över nollan. Vintern är för ögonblicket mild, Kung Bore har väl tittat bort för stunden. Men isbarken ligger kvar när man svängt av från allfarvägarna och det är så halt att det inte går att stå upprätt. Man går som en pingvin, med korta vaggande steg.
Här, ute i havsbandet, är vintern en annan än den är inne i staden. Ingenstans är vinterväglaget så vidrigt som det är i Stockholm, söndersaltat och omåttligt snuskigt. Men när man kommer ut i skärgårdens övärld ­gnistrar naturen fortfarande av färg. Avståndet är några mil på kartan, en evighet i verkligheten. 

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill