Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Suget efter en 911 med manuell växellåda är stort. Det erbjuds i T – men behövs det verkligen?
Suget efter en 911 med manuell växellåda är stort. Det erbjuds i T – men behövs det verkligen?
Suget efter en 911 med manuell växellåda är stort. Det erbjuds i T – men behövs det verkligen?
Suget efter en 911 med manuell växellåda är stort. Det erbjuds i T – men behövs det verkligen? Foto: Jan-Erik Berggren / Expressen Lifestyle

Provkörning av Porsche 911 Carrera T

Så fort någon pratar om en sportbil från Porsche handlar det om växellådan. Automat eller manuell? Tråkkörning eller körglädje? Men nu behöver du inte fundera längre. Nya 911 Carrera T är svaret.

Några av de allra roligaste provkörningarna du kan göra är med en Porsche 911 med manuell växellåda. Och några av de allra värsta. För prova att skjutsa en gravid fru till vårdcentralen med en stötig sportbil från Porsche med manuell växellåda. Det kan vara en igångsättare på många olika plan.
Så vid valet av en Porsche 911 har det länge stått mellan sex- eller sjustegad manuell eller den fina PDK-lådan av olika generationer. Bara att Porsche viskade om att ta bort de manuella lådorna skapade protester men i dag kan du inte köpa den billigaste 911:an, Carrera, med manuell låda. Vill du ha manuell behöver du välja en Carrera S.
Men nu fyller Porsche på 911-familjen med en T, T som i Touring. Till Carrera T, som prismässigt befinner sig under S, kan du utan extra kostnad välja mellan sjustegad manuell eller åttastegad PDK-automat.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.