Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Porsche har anpassat 911 för terrängkörning. Med hög markfrigång klarar 911 Dakar att leka i sanden.Porsche har anpassat 911 för terrängkörning. Med hög markfrigång klarar 911 Dakar att leka i sanden.Porsche har anpassat 911 för terrängkörning. Med hög markfrigång klarar 911 Dakar att leka i sanden.
1 AV 2
Sportbilsikonen har blivit oöm terrängbil
2 AV 2
Porsche har anpassat 911 för terrängkörning. Med hög markfrigång klarar 911 Dakar att leka i sanden.
Foto: Porsche

Provkörning av Porsche 911 Dakar

Premium En Porsche 911 som gillar löst underlag och ojämn väg? Ja, nu finns det en sån. Vi kör den där den hör hemma – i marockanska Saharaöknen! Vi kan avslöja redan nu att 911 Dakar inte är som andra Porschar.

En miljon kronor och fem centimeter. Ungefär så kan man sammanfatta Porsche 911 Dakar. Det är så mycket som skiljer från den Porsche 911 Carrera 4 GTS den i grunden är. Men tror man på det så har man inte förstått någonting om bilar.

Dammet från bilarna som ligger före i spåret har precis hunnit lägga sig när vi rusar förbi den första sanddynen, och nästa och nästa och… Det är sand nästan så långt ögat når här i Marockos ökenlandskap. Och förvånansvärt kallt, nästan svensk vinterkyla. Några mil bort ligger gränsen till Algeriet, åt andra hållet Dakar, staden som har gett namn åt bilen. Men det är förstås inte staden Dakar som är viktig, det är rallyt Dakar – Paris-Dakarrallyt – ett ovanligt långt och prövande rally som ända sedan slutet av 1970-talet har fött legender, och tagit nästan lika många. När delar av sträckningen blev alltför osäkra, inte på grund av farliga vägar utan mördande terrorister, flyttades rallyt till Sydamerika år 2009 där det fortfarande gick under namnet Dakarrallyt.