Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Mer än någonsin tidigare – vi kör den på anrika Silverstone
2 AV 2
Foto: Steffen Heise / Porsche AG

Provkörning av Porsche 911 GT3 RS (992)

Premium Aktiv aerodynamik, racingkylning och ett chassi som ska vara mer byggt för bana än någonsin tidigare – Porsche 992 GT3 RS är den mest extrema av sitt slag hittills.

Du tror dig veta vad som väntar. En hyllningskör utan like, för här kommer nya Porsche 992 GT3 RS. Men… det här är något annat. Något oväntat. Tro mig, det kommer att bli en hyllningskör, baserad helt och hållet på körupplevelsen och de tekniska landvinningar som GT3 RS faktiskt står för. I många avseenden är den mer racerbil än racerbilarna själva. 

Specifikationen för 992 GT3 RS har varit känd sedan länge. Den läskande specifikationen. Med aktiv aerodynamik vars prestanda är skrämmande. Eller överväldigande positiv. Nyckeln till det hela stavas kylning, vilket kan tyckas märkligt. Men lösningen är på papperet simpel då man gått från tre kylare i fronten, varav två på sidorna, till en enda i mitten vilket frigjort yta att arbeta med. Precis som i racerbilen 911 GT3 R. Bagageutrymmet är ett minne blott. Där sitter kylaren och den luftkanal som leder bort värmen upp genom fronthuven och samtidigt generar en del av den nedåtriktande kraft som kommer att spela så stor roll.