Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Hur många Porsche 991 Speedster kommer att köras långt och hårt? De flesta är vår förhoppning.Hur många Porsche 991 Speedster kommer att köras långt och hårt? De flesta är vår förhoppning.Hur många Porsche 991 Speedster kommer att köras långt och hårt? De flesta är vår förhoppning.
Hur många Porsche 991 Speedster kommer att köras långt och hårt? De flesta är vår förhoppning. Foto: Linus Pröjtz / Teknikens Värld

Provkörning av Porsche 911 Speedster

Premium I en värld där värdeutvecklingen på specialmodeller verkar gränslös kommer varje tillryggalagd meter att räknas – på gott och ont. Men hur ska man resonera? När man sitter där, bakom ratten i sin Porsche 991 Speedster? Får bilen stå i garaget, eller blir det varvräknaren i botten?

Värdeutveckling. Ett av vår tids stora ledord. Oavsett om det gäller bilar, villor eller fotbollsspelare. Eftersom jag har bäst koll på det förstnämnda och noll koll på det sistnämnda så väljer jag att lägga Zlatan och hans gelikar åt sidan. Husen också för den delen. Men ämnet går inte att undvika nu när jag ska provköra 991-generationen av Porsche 911 Speedster, för det är utan tvekan en bil som på pappret ligger bra till för att bli en klassisk samlarbil. Tillverkad i 1 948 exemplar för att fira märkets start 1948 och 70-årsjubileet.