Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Mission R har nått vägs ände enligt Porsche, men vi tycker tvärtom – satsa för fulla muggar!Mission R har nått vägs ände enligt Porsche, men vi tycker tvärtom – satsa för fulla muggar!Mission R har nått vägs ände enligt Porsche, men vi tycker tvärtom – satsa för fulla muggar!
Mission R har nått vägs ände enligt Porsche, men vi tycker tvärtom – satsa för fulla muggar! Foto: Porsche

Provkörning av Porsche Mission R

Premium Porsche bedyrar att Mission R är en konceptbil och inget mer, men frågan är om de har råd att låta bli ett förverkligande. Linus Pröjtz kör det enda existerande exemplaret och bjuder på en Sverige-exklusiv provkörningsrapport.

Fasen, det här är ju på riktigt. Den eldrivna racerbilen sätter sig i spåret genom den långsträckta snabba högerkurvan samtidigt som det vinande ljudet från motorer och transmission skär rakt genom hjälmen och in i mitt medvetande.
Den långsträckta högern avslutas med en abrupt inbromsning, innan långsträckta kurvan tagit slut, men Mission R svarar förvånansvärt bra – balansen är mycket fin i den utmanande manövern. Porsche-folket på plats säger att batteriet snart ska monteras ur och bilen rullas in på museum, att det blir inte mer än så här. Men jag säger kör!
Det är den spontana reaktionen, när tvåfaldige Le Mans-vinnaren Timo Bernhard bjuder på en åktur i Porsche Mission R runt Circuito Mallorca, trots att jag vet vad det handlar om. Detta är ingen racerbil, det är en konceptbil – byggd för att generera intresse. Sedan, någonstans längs vägen tog det skruv och blev något mer. Okej Porsche, ni har i alla fall mitt intresse.