Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Helgerån tycker vissa, men Panamera som kombi är det bästa av två världar.Helgerån tycker vissa, men Panamera som kombi är det bästa av två världar.Helgerån tycker vissa, men Panamera som kombi är det bästa av två världar.
Helgerån tycker vissa, men Panamera som kombi är det bästa av två världar. Foto: Marcus Engström / Teknikens Värld

Provkörning av Porsche Panamera 4S E-Hybrid Sport Turismo

Premium Kombibakdel, höj- och sänkbar luftfjädring, komfortstolar, nästan fem mils räckvidd på el och… 560 hästkrafter. ­Dessutom gör den 0-100 km/h på 3,7 sekunder. Det bästa av två världar? Ja. Men smakar det så kostar det.

Grundpriset för nya Panamera med det flotta tilläggsnamnet som egentligen betyder ”kombi” är 1 450 000 kronor. Det är väldigt mycket pengar och sållar redan i det läget bort mig och kanske även dig från listan över potentiella köpare.
Men lägger man till helläderklädsel (57 800 kronor), Alcantara-tak (19 800 kronor), sportavgassystem i svart högglanslack (35 300 kronor) och allt det där andra som just vårt provkörnings­exemplar har så springer prislappen iväg till 1 902 000 kronor. Bara så ni vet grundförutsättningarna om ni planerar att använda ­julklappspengarna på att köpa en av världens bästa bilar just nu.