Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Offroad Design-paketet är tillval (17 100 kr) och ger 30 millimeter extra markfrigång. Fälgarna kostar 44 200 kronor…Offroad Design-paketet är tillval (17 100 kr) och ger 30 millimeter extra markfrigång. Fälgarna kostar 44 200 kronor…Offroad Design-paketet är tillval (17 100 kr) och ger 30 millimeter extra markfrigång. Fälgarna kostar 44 200 kronor…
Offroad Design-paketet är tillval (17 100 kr) och ger 30 millimeter extra markfrigång. Fälgarna kostar 44 200 kronor… Foto: Marcus Engström / Teknikens Värld

Provkörning av Porsche Taycan 4S Cross Turismo

Premium Som världen har längtat efter en Porsche Allroad eller XC-Taycan! Eller nä, det har den ju inte. Men när den väl finns så är det svårt att förstå hur världen klarat sig utan den så länge. Vi kör Cross Turismo i 4S-utförande. Till och med på skogsväg.

Jag vågar påstå att inget företag är så bra på att mjölka ur det allra mesta ur sitt modellprogram som Porsche, redan i starten i efterkrigstidens Europa dök det upp mystiska bokstäver efter modellnamn och sifferbeteckningar som endast de mest inbitna egentligen förstod.
De som gjorde det – och hade råd – köpte två av varje, parkerade den ena i ett hermetiskt tillslutet rum och kunde glädjas åt att barnbarnens barn skulle kunna casha in galna summor pengar ungefär nu. Den andra körde de med, oftast hårt. För det är det Porschar är byggda för.