Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Ser det ut som en Austral? Det är det inte. Det här är nya Espace och den ser nästan precis ut som mindre syskonet Austral.Ser det ut som en Austral? Det är det inte. Det här är nya Espace och den ser nästan precis ut som mindre syskonet Austral.Ser det ut som en Austral? Det är det inte. Det här är nya Espace och den ser nästan precis ut som mindre syskonet Austral.
Ser det ut som en Austral? Det är det inte. Det här är nya Espace och den ser nästan precis ut som mindre syskonet Austral. Foto: Renault

Provkörning av Renault Espace E-Tech Full Hybrid 200 Auto

Premium Nu finns det en helt ny generation Renault Espace, och ingenting är som förut. Renault bryter med modellnamnets 40-åriga historia och nu är Espace en suv i stället för MPV.

Från fyra till noll. För inte så länge sedan fanns Modus, Scenic, Grand Scenic och Espace. Nu finns ingen av Renaults MPV-modeller kvar. Behöver du mer bevis för att MPV-segmentet är dött och begravet? Ford har gjort samma resa. Från att sälja B-Max, C-Max, S-Max och Galaxy har de i dag inte en enda modell som kan klassificeras som MPV, minibuss eller familjebuss.
Renault Espace finns dock kvar och lanseras nu i en helt ny generation, den bil som Renault lånar ut här längst ut på Europas västligaste punkt må vara en Espace, men det är ingen MPV.

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.