Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Skåpbil blir familjebil. Renault gör tricket med Kangoo men tvekar om import till Sverige.Skåpbil blir familjebil. Renault gör tricket med Kangoo men tvekar om import till Sverige.Skåpbil blir familjebil. Renault gör tricket med Kangoo men tvekar om import till Sverige.
Skåpbil blir familjebil. Renault gör tricket med Kangoo men tvekar om import till Sverige. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Provkörning av Renault Kangoo Family

Premium Tredje generationen av Renaults skåp- och familjebil presenterades redan våren 2021 och har fått pris som Årets skåpbil 2022. Och den finns dessutom med eldrift. Men tyvärr är det långt ifrån säkert att svenska familjer kan köpa bilen.

Mellanstora eldrivna suvar är det allra hetaste i bilvärlden och tillverkarna ökar sitt utbud av modeller så gott som varje vecka. Vid varje lansering visar de siffror och statistik på att det är precis den här biltypen som bilköparna vill ha.
Det verkar vara väldigt få som vill ha en praktisk och rymlig familjebil. Ni vet, en sån där med skjutdörrar så att det är lätt att få in tre ungar i baksätet. Och där det dessutom finns plats för en eller ett par barnvagnar, en hundbur och några pulkor. En sån där rätt ful bil som har ett rakt tak och som verkligen ser ut att stå stilla även när den kör i 120 km/h.
Jag har under mina drygt 20 år som reporter och biltestare aldrig varit med om att en designchef i snyggt skurna byxor och tillhörande italienska lågskor med stor entusiasm berättat om linjerna och proportionerna på en bil som Renault Kangoo.