Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Efter 13 år ersätts Rolls-Royce Ghost av en ny generation där allt är nytt.Efter 13 år ersätts Rolls-Royce Ghost av en ny generation där allt är nytt.Efter 13 år ersätts Rolls-Royce Ghost av en ny generation där allt är nytt.
Efter 13 år ersätts Rolls-Royce Ghost av en ny generation där allt är nytt. Foto: Dominik Kalamus / Rolls-Royce

Provkörning av Rolls-Royce Ghost

Premium Den andra generationen av Rolls-Royce Ghost är den perfekta elbilen, om det inte vore för att den bara kan fås med en 6,75 liter stor V12-motor som drar nästan två liter per mil. När ska elektrifieringen nå den yppersta elitklassen?

Ett försiktigt tryck på en liten knapp på dörrhandtaget är allt som behövs för att den stora och tunga dörren ska öppnas. Lika lite ansträngning behövs för att stänga dörren, det görs genom att hålla in ett reglage på mittkonsolen. Hittills har jag knappt behövt använda en enda muskel och när jag trycker på startknappen till vänster om ratten och motorn startar hörs knappt ett knyst. Till och med öronen får vila.
Nya Rolls-Royce Ghost och jag rullar för­siktigt ut ur Warszawas grå och dystra stadskärna och samtidigt som det fortfarande är nästan spöklikt tyst från motorrummet finns en omedelbar kraftutveckling. Precis som i en elbil finns all kraft tillgänglig så fort man nuddar gaspedalen.