Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Provkörning av Rolls-Royce Ghost Black Badge

Rolls-Royce Ghost Black Badge är märkets sportigaste modell någonsin. Vi provkör härligheten på Formel 1-banan Hungaroring utanför Budapest.

Black Badge-konceptet ­föddes 2016 då Rolls-Royce Wraith och första generationen Ghost fick sina Black Badge-kostymer. Ledningen hade sett att det hade kommit en ny kundkrets till märket. Unga entreprenörer, IT-miljonärer och artister ville ha en Rolls-Royce, men de ville ha en Rolls-Royce med en twist.
Att framställa en toppversion av en bil som Ghost är en utmaning. Det går inte att hänga på mer utrustning – bilen har ju redan allt.
Svaret blev Black Badge-linjen. Det är inte något så prosaiskt som mer effekt. Rolls-Royce förklarar att Black Badge vänder sig till kunder ”som skapat nya koder för lyx som talar till deras känslor, mörkare i estetiken, övertygande i karaktären och med en modig design”.
Man kan också säga att allt som blänkte på vanliga Ghost nu blev svart. Svart grill, svart Spirit of Ecstacy, svarta hjul.
Succén vid debuten 2016 blev omedelbar, svart var vad världens unga superrika hade väntat på. 2017 fick Rolls-Royce Dawn ett Black Badge-tillskott i modellpaletten och 2019 blev suven, Cullinan, omstöpt till Black Badge. I dag är var fjärde såld Rolls-Royce en Black Badge. 

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.