Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Peter Klemensberger

Provkörning av Seat Arona FR 1,0 TGI 90

Elektrifiering i all ära men glöm inte bort gasbilen. Här är Arona TGI, den senaste gasbilen från Seat men faktiskt världens första suv med gasdrift direkt från fabrik.

Gasbilen har hamnat i skuggan av rådande trend med elbilar. Främst eftersom elbilsköparen får mer generösa subventioner från staten, 60 000 kronor mot gaskundens 10 000 kronor. Nyligen klubbade emellertid regeringen ett beslut som gör att även efterkonverterade gasbilar får samma subventioner.

Den som väljer bilen på bilderna här, Seat Arona 1,0 TGI, får dock en bil som försetts med gasdrift från fabrik, faktiskt den första suven som fått den behandlingen, hur konstigt det än kan låta. Gasdrift kan verka lite mysko men bakom ratten på Seat Arona TGI är det bara de dubbla tankmätarna som känns främmande samt en lampa som visar när du kör på gas plus lite andra uppgifter på färddatorn.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.