Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Utvändigt har det inte hänt mycket med Ibiza men strålkastare med LED-teknik är nu standard.Utvändigt har det inte hänt mycket med Ibiza men strålkastare med LED-teknik är nu standard.Utvändigt har det inte hänt mycket med Ibiza men strålkastare med LED-teknik är nu standard.
Utvändigt har det inte hänt mycket med Ibiza men strålkastare med LED-teknik är nu standard. Foto: Peter Klemensberger / Teknikens Värld

Provkörning av Seat Ibiza 1,0 TSI 110 DSG FR

Premium Dagens generation av Seat Ibiza lanserades redan 2017. Nu får den tidigare testvinnaren uppdateringar som täpper till de plumpar som testlaget anmärkte på. Men inte alla.

Tråkig, plastig och snål på assisterande utrustning. Så lät Seat Ibizas minusposter för ett och ett halvt år sedan när vi ställde modellen mot Ford Fiesta, Peugeot 208 och Renault Clio. Ändå vann spanjoren det jämna testet tack vare ekonomi- och utrymmesronderna.
Seats ingenjörer verkar läsa vår ­tidning, för uppdaterade Ibiza är riktigt trevlig ­invändigt och modellen har nu fått tillgång till Volkswagen-koncernens assisterande system. Instrumentbrädan ger ett lägre intryck och längs hela kupéns bredd löper en ­vinklad list med aluminiumutseende. De centrala luftutsläppen har flyttat ner och de på sidorna har en ny rund form. Utsläppen inkapslas i provbilen av röd plast med struktur likt armeringsjärn. Fult eller inte, de ger i all fall lite krydda och de runda lyser upp på natten. Mysigt men också irriterande då de reflekteras i sidorutan i synfältet för ytterbackspeglarna.