Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Coupé-versionen av Skoda Enyaq är sportigare, men riktar sig fortfarande till barnfamiljen.Coupé-versionen av Skoda Enyaq är sportigare, men riktar sig fortfarande till barnfamiljen.Coupé-versionen av Skoda Enyaq är sportigare, men riktar sig fortfarande till barnfamiljen.
Coupé-versionen av Skoda Enyaq är sportigare, men riktar sig fortfarande till barnfamiljen. Foto: Skoda Auto

Provkörning av Skoda Enyaq Coupé RS iV

Premium Skoda Enyaq är en testfavorit som nu släppts i coupé-utförande. Hur mycket påverkas baksäte och bagageutrymme och är modellversionen verkligen så sportig? Vi provkör!

Skoda Enyaq har fått en busigare lillebror, nämligen modellversionen Coupé RS iV. Det innebär framför allt sluttande tak baktill som reducerar bagageutrymmet med 15 liter jämfört med vanliga Enyaq. Taket är för övrigt helt i glas, det största panoramataket från märket, som blir standard för coupé-versionen. Trots den slankare formen har baksätet samma takhöjd som i vanliga Enyaq.
Många skulle nog säga att det här inte är en typisk Skoda-modell och det är det inte heller. Syftet med den är att erbjuda något annorlunda och det är även därför den går att köpa med RS-beteckning. Låt oss återkomma till vad den innebär för just den här modellen.
Jag sätter mig i bilen och möts av en välbekant interiör, samma ratt, knappar, vred och pekskärm som i vanliga Enyaq. Däremot är instrumentpanelen täckt i ett mockaliknande material och i underkanten av ratten blänker bokstäverna ”RS”.

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.