Coupé-versionen av Skoda Enyaq är sportigare, men riktar sig fortfarande till barnfamiljen.
Coupé-versionen av Skoda Enyaq är sportigare, men riktar sig fortfarande till barnfamiljen. Foto: Skoda Auto

Provkörning av Skoda Enyaq Coupé RS iV

Skoda Enyaq är en testfavorit som nu släppts i coupé-utförande. Hur mycket påverkas baksäte och bagageutrymme och är modellversionen verkligen så sportig? Vi provkör!

Skoda Enyaq har fått en busigare lillebror, nämligen modellversionen Coupé RS iV. Det innebär framför allt sluttande tak baktill som reducerar bagageutrymmet med 15 liter jämfört med vanliga Enyaq. Taket är för övrigt helt i glas, det största panoramataket från märket, som blir standard för coupé-versionen. Trots den slankare formen har baksätet samma takhöjd som i vanliga Enyaq.
Många skulle nog säga att det här inte är en typisk Skoda-modell och det är det inte heller. Syftet med den är att erbjuda något annorlunda och det är även därför den går att köpa med RS-beteckning. Låt oss återkomma till vad den innebär för just den här modellen.
Jag sätter mig i bilen och möts av en välbekant interiör, samma ratt, knappar, vred och pekskärm som i vanliga Enyaq. Däremot är instrumentpanelen täckt i ett mockaliknande material och i underkanten av ratten blänker bokstäverna ”RS”.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill