Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Smart #1 kommer i modellversioner. De ”klenaste” alternativen har 272 hästkrafter!Smart #1 kommer i modellversioner. De ”klenaste” alternativen har 272 hästkrafter!Smart #1 kommer i modellversioner. De ”klenaste” alternativen har 272 hästkrafter!
Smart #1 kommer i modellversioner. De ”klenaste” alternativen har 272 hästkrafter! Foto: Sanne Väli-Tainio / Expressen Lifestyle

Provkörning av Smart #1 Premium 200 kW

Premium Smart har gått från att vara en biltillverkare med unik touch till att producera en elbil för gemene man. De försöker behålla det unika med en inbyggd rävmaskot i infotainmentsystemet. Men räcker det?

Smart har funnits i över 25 år och var från början ett experiment inom Daimler-koncernen. Det mynnade ut i ett koncept och sedan lanserades den lilla tvåsitsiga citybil som vi känner igen som Fortwo (från början hette den City Coupé). Därefter har flera modeller lanserats och märket är känt för att sticka ut. Därför har efterfrågan inte varit skyhög och flera modeller har lagts ned rätt snabbt efter lansering.

Tillverkaren ger inte upp för det och i fjol skedde en stor förändring för Smart. Kinesiska Geely förvärvade nämligen halva bolaget och vad det kommer innebära ska bli intressant att följa framöver. Märket har hur som helst släppt en första bil efter Geelys intåg: Smart #1. Ja, det uttalas faktiskt ”hashtag one”, eller ”hashtagg ett” på svenska.