Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Tesla Model S Plaid testas mot Porsche och Mercedes-AMG på bana
2 AV 2
Foto: Patrik Lindgren / Expressen Lifestyle

Provkörning av Tesla Model X Plaid

Med samma drivlina som uppdaterade lillebror Model S Plaid ska Tesla Model X Plaid passa den fartgalna familjen. Faceliften innebär så klart fler nyheter, men lämpar sig verkligen 1 020 hästkrafter i en så här stor bil?

Svajpar upp längs vänsterkanten på pekskärmen för att ”lägga i” Drive, som man gör nu för tiden i Tesla Model S och X. Jag svänger ut på en avsides landsväg mellan Vagnhärad och Gnesta i Sörmland och säger snabbt till mig själv: ”Håll i hatten.” Och så bär det iväg när plattan trycks i botten. Bilen kastar sig fram och vobblar kraftigt när jag fortsätter ha gaspedalen nedtryckt så länge jag vågar. Jag skriker till och fnittrar sedan av både glädje och nervositet, trots att jag är ensam i bilen. Det suger till ordentligt i magen och det är svårt att skaka av sig den känslan även efter att jag kört lugnt och lagligt enligt hastighetsgränsen: 70 kilometer i timmen. Efter ett par minuter känns magen fortfarande som en urvriden disktrasa som inte fått veckla ut sig igen.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.