Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Caddy California rymmer både Robin och sällskap, men som övernattningsfordon går gränsen vid två personer.Caddy California rymmer både Robin och sällskap, men som övernattningsfordon går gränsen vid två personer.Caddy California rymmer både Robin och sällskap, men som övernattningsfordon går gränsen vid två personer.
Caddy California rymmer både Robin och sällskap, men som övernattningsfordon går gränsen vid två personer. Foto: Patrik Lindgren / Expressen Lifestyle

Provkörning av Volkswagen Caddy Maxi California 2,0 TDI 122 DSG

Premium Volkswagen uppgraderar Caddy som nu kommer i riktigt campingutförande med kök och allt. Vi provbor i nya Caddy California i den svenska högsommaren.

Det känns som att sitta bakom ­ratten på en Golf när ett grönskande Dalarna fladdrar förbi de stora fönsterytorna. Den största fördelen med Caddy California är nämligen dess smidighet. Dagens provbil är visserligen en Caddy Maxi som är 35 centimeter längre än vanliga Caddy men den upplevs ändå smidig att handskas med. Ännu smidigare hade det varit om den var utrustad med backkamera som är tillval för 3 375 kronor.
I förarkupén är det mesta bekant från övriga VW-modeller med den svepande instrumentbrädan som inrymmer digital instrumentering, tillval, och infotainmentskärm. Men hos Caddy finns även förvaringsfack på ovansidan av instrumentbrädan. Tyvärr även den irriterande peklisten till klimatanläggning och ljudvolym.

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.