Caddy California rymmer både Robin och sällskap, men som övernattningsfordon går gränsen vid två personer.
Caddy California rymmer både Robin och sällskap, men som övernattningsfordon går gränsen vid två personer. Foto: Patrik Lindgren / Expressen Lifestyle

Provkörning av Volkswagen Caddy Maxi California 2,0 TDI 122 DSG

Volkswagen uppgraderar Caddy som nu kommer i riktigt campingutförande med kök och allt. Vi provbor i nya Caddy California i den svenska högsommaren.

Det känns som att sitta bakom ­ratten på en Golf när ett grönskande Dalarna fladdrar förbi de stora fönsterytorna. Den största fördelen med Caddy California är nämligen dess smidighet. Dagens provbil är visserligen en Caddy Maxi som är 35 centimeter längre än vanliga Caddy men den upplevs ändå smidig att handskas med. Ännu smidigare hade det varit om den var utrustad med backkamera som är tillval för 3 375 kronor.
I förarkupén är det mesta bekant från övriga VW-modeller med den svepande instrumentbrädan som inrymmer digital instrumentering, tillval, och infotainmentskärm. Men hos Caddy finns även förvaringsfack på ovansidan av instrumentbrädan. Tyvärr även den irriterande peklisten till klimatanläggning och ljudvolym.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill