Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
I skuggan. Volkswagen fokuserar på elbilar och Golf, men i bakgrunden står en ny Caddy.
I skuggan. Volkswagen fokuserar på elbilar och Golf, men i bakgrunden står en ny Caddy.
I skuggan. Volkswagen fokuserar på elbilar och Golf, men i bakgrunden står en ny Caddy.
I skuggan. Volkswagen fokuserar på elbilar och Golf, men i bakgrunden står en ny Caddy. Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Provkörning av Volkswagen Caddy Style 2,0 TDI

Så sent som i somras provkörde vi en eldriven Volkswagen Caddy skåpbil. Men parallellt med den lanserar VW en ny generation Caddy, byggd på MQB-plattformen och med tydligt släktskap med nya VW Golf. Vi provkör en väldigt tidig version av person­bilen som blir ett av få alternativ för den som vill ha en rymlig familjebil.

Coronaåret 2020 har varit ett intensivt år för Volkswagen-koncernen. Parallellt med den nya generationens elbilar, ID-familjen med släktingar från Skoda och Seat, har VW-gruppen visat nya generationer i Golfklassen. Vi har sett nya modeller från Volkswagen, Audi, Skoda och Seat.

Att det går snabbt i bilvärlden bevisas också av att varianter på drivlinor och karosser kommer snabbare. Om det förr handlade om 2-3 år för att få ut hela modellprogrammet på vägarna är det i dag 1-1,5 år som gäller.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.