En smart och praktisk karossform som plötsligt verkar omodern när det ska byggas elbil. Synd. Foto: Linus Pröjtz / Teknikens Värld

Provkörning av Volkswagen Golf Sportscombi 1,5 eTSI 130 DSG

Åttonde generation Volkswagen Golf övertygade tidigare i år i test, då som dieseldriven. Nu är det upp till bevis med minsta bensinmotorn – det går sådär.

Nya Volkswagen Golf, den åttonde generationen sedan Golf debuterade 1974, är en bra bil. Faktiskt bättre än så, det är en riktigt bra bil. De tyska ingenjörerna slipar och slipar på sin lilla Golf-diamant och på något sätt har de senaste generationerna lyckats gnistra och glimma ännu mer vid varje skifte. Detta trots att utvecklingspengarna numera borde gå oavkortat, eller snudd på, till de rent eldrivna modellerna.
Första Teknikens Värld-testet av VW Golf Sportscombi körde vi i vintras, då med dieseldriven motor på 115 hästkrafter. Konkurrensen var bensindriven, helt enkelt för att dieseldrift inte är på tapeten längre. Synd, i alla fall sett till körbarhet och räckvidd. Förvisso bedömdes motorn vara i svagaste laget till Golf kombi, den mättes till 127 hk och 306 Nm samtidigt som accelerationsprestanda var långsammare än de något starkare konkurrenterna.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill