Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
En smart och praktisk karossform som plötsligt verkar omodern när det ska byggas elbil. Synd.En smart och praktisk karossform som plötsligt verkar omodern när det ska byggas elbil. Synd.En smart och praktisk karossform som plötsligt verkar omodern när det ska byggas elbil. Synd.
En smart och praktisk karossform som plötsligt verkar omodern när det ska byggas elbil. Synd. Foto: Linus Pröjtz / Teknikens Värld

Provkörning av Volkswagen Golf Sportscombi 1,5 eTSI 130 DSG

Premium Åttonde generation Volkswagen Golf övertygade tidigare i år i test, då som dieseldriven. Nu är det upp till bevis med minsta bensinmotorn – det går sådär.

Nya Volkswagen Golf, den åttonde generationen sedan Golf debuterade 1974, är en bra bil. Faktiskt bättre än så, det är en riktigt bra bil. De tyska ingenjörerna slipar och slipar på sin lilla Golf-diamant och på något sätt har de senaste generationerna lyckats gnistra och glimma ännu mer vid varje skifte. Detta trots att utvecklingspengarna numera borde gå oavkortat, eller snudd på, till de rent eldrivna modellerna.
Första Teknikens Värld-testet av VW Golf Sportscombi körde vi i vintras, då med dieseldriven motor på 115 hästkrafter. Konkurrensen var bensindriven, helt enkelt för att dieseldrift inte är på tapeten längre. Synd, i alla fall sett till körbarhet och räckvidd. Förvisso bedömdes motorn vara i svagaste laget till Golf kombi, den mättes till 127 hk och 306 Nm samtidigt som accelerationsprestanda var långsammare än de något starkare konkurrenterna.