Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Stanna till, ut med stolarna och upp med markisen. Bara att servera lunchen.
Stanna till, ut med stolarna och upp med markisen. Bara att servera lunchen.
Stanna till, ut med stolarna och upp med markisen. Bara att servera lunchen.
Stanna till, ut med stolarna och upp med markisen. Bara att servera lunchen. Foto: Jan-Erik Berggren / Expressen Lifestyle

Provkörning av Volkswagen Grand California 680 2,0 TDI 4Motion

6 meter och 80 centimeter lång. Nästan tre meter hög. Volkswagens allra största campingbuss är en plåtis på tillväxthormon. Men är störst alltid bäst? Vi körde Grand California till ett soligt Båstad – och där höll vi på att bli stående.

Det har pratats om plåtisarnas genombrott i husbilsbranschen i många år. Men kanske är det äntligen dags. En plåtis är en skåpbil som byggts om till husbil, snarare än ett hus som ställts på ett chassi, som varit standard så länge.
Fördelen med en plåtis är att du får en bättre och modernare bil då själva bilen är densamma som i skåp- och persontransportbilar. Nackdelen är utrymmet och då kanske framför allt plats för bagage, cyklar, ­mopeder, bilar eller vad allt annat som nu packas in i husbilsgaragen i dag.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.