Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
ID.4 är andra modellen ut i Volkswagens stora elbilssatsning. Snart kommer kusinmodellen Skoda Enyaq.ID.4 är andra modellen ut i Volkswagens stora elbilssatsning. Snart kommer kusinmodellen Skoda Enyaq.ID.4 är andra modellen ut i Volkswagens stora elbilssatsning. Snart kommer kusinmodellen Skoda Enyaq.
ID.4 är andra modellen ut i Volkswagens stora elbilssatsning. Snart kommer kusinmodellen Skoda Enyaq. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Provkörning av Volkswagen ID.4 1st Max

Premium Nu elektrifierar Volkswagen familjebilen på riktigt. Efter lilla ID.3 kommer stora och rymliga ID.4. Kommer den att kunna locka över köparna från förbränningsmotorträsket?

Är det nu alla ekonomiskt normalt sinnade barnfamiljer får ett verkligt alternativ till den bensin- eller dieseldrivna kombin? Kanske. Det är i alla fall så Volkswagen ID.4 har framställts av Volkswagen, som ett svar på kritiken mot att ID.3 är för liten, trång och opraktisk. ”Vänta bara, vi har ID.4 på gång” har man kunnat utläsa ur Volkswagens marknadsföring.

Efter att vi tvingades vänta närmast en ­evighet på den försenade ID.3 har lanseringen av ID.4 gått överraskande snabbt. Så sent som i september 2020 premiärvisades ID.4 och så tidigt som nu står den på fyra hjul här i Sverige.