Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Första provkörningen av Volkswagen ID.7
2 AV 2
Foto: Volkswagen AG

Provkörning av Volkswagen ID.7 Pro

Varför gjorde de inte så här från början? Det är det bestående intrycket av Volkswagen ID.7 – den senaste i raden av helelektriska bilar från Volkswagen.

Det går nästan att ta på stolt­heten när Volkswagen visar upp sin senaste ID-bil. Volkswagen själva tycker att den är bra. De vet att den är bra och de vet att vi inbjudna journalister kommer att tycka att den är bra. Men borde de ­verkligen vara så stolta?
Förhandssnacket om ID.7 har till stor del gått ut på att Volkswagen nu har rättat till de brister som många, många har klagat på i de hittills lanserade ID-bilarna. Elmotorerna har varit för törstiga, laddningen för långsam och infotainmentsystemet… ja, det har nästan fått utstå lika mycket spott och spe som Jesus vid påsk.
När ID.3 lanserades, först ut på den ­sprillans nykonstruerade MEB-arkitekturen, var mjukvaruproblemen till en början enorma. Färdigbyggda bilar blev stående i väntan på uppdatering och när de till slut levererades hade de ändå inte alla funktioner igång.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.