Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Teknikens Värld kör helt nya Volkswagen Passat som förseriebil.Teknikens Värld kör helt nya Volkswagen Passat som förseriebil.Teknikens Värld kör helt nya Volkswagen Passat som förseriebil.
1 AV 2
Häng med runt Volkswagens nya stora kombi
2 AV 2
Teknikens Värld kör helt nya Volkswagen Passat som förseriebil.
Foto: Volkswagen

Provkörning av nya Volkswagen Passat (förseriebil)

Premium Volkswagen Passat har hamnat lite i skymundan av ID-familjen. Nu är det slut med det – nästa generation är större, lyxigare och har hela 10 mil räckvidd som laddhybrid. Vi har provkört nyheten på Volkswagens ­hemliga testbana utanför Wolfsburg.

Ärligt talat – det var ett tag sedan Volkswagen Passat var ett hett objekt på tjänstebilsparkeringen. De senaste åren har elbilar och suvar kört om helyllekombin från Wolfsburg.
Men Volkswagen har inte glömt bort att det fortfarande finns en marknad för något annat än eldrivna crossover-modeller. Ett motsträvigt segment av kombivänner som inte passar i den laddbara framtidsmallen.
En ny, förmodligen den sista, generation Passat har därför utvecklats på den senaste utväxten av MQB-plattformen, MQB Evo.
Det har inneburit snudd på revolutionerade förändringar för gamlingen. Nya Passat kombi – och något annat än kombikaross bjuds inte – är hela 4,92 meter lång, drygt 14 centimeter längre än föregångaren. Utrymmet har dels landat i baksätet, där man nu bekymmerslöst kan korslägga benen och fundera över hur man kunde stå ut med trängseln i gamla Passat. Men även lastutrymmet har blivit större. Nästan två kubikmeter anger Volkswagen som maximal lastutrymme med sätena fällda, 140 liter mer än föregångaren.

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.