Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Är ännu en ny, liten suv med coupédesign precis vad världen har väntat på? Taigo hoppas på det!
Är ännu en ny, liten suv med coupédesign precis vad världen har väntat på? Taigo hoppas på det!
Är ännu en ny, liten suv med coupédesign precis vad världen har väntat på? Taigo hoppas på det!
Är ännu en ny, liten suv med coupédesign precis vad världen har väntat på? Taigo hoppas på det! Foto: Daniel Östlund / Teknikens Värld

Provkörning av Volkswagen Taigo R-Line 1,5 TSI

Småbilen Polo är borta, men in kommer nu i stället coupésuven Taigo. Kan ytterligare en suv med coupédesign tillföra marknaden något den saknar?

Ibland blir jag avundsjuk på fotograferna här på tidningen. De har det liksom lite lättare än vi som skriver texterna. Det tänker jag ofta på när jag sitter i den 22-gradigt uppvärmda kupén, i bara skjortärmen och i ögonvrån ser fotografen som står ute i snödrivan när jag kör förbi för fotografering. De kanske har det kallt just då, när de står med blöta skor och försöker fånga en bil på bild genom snörök i motljus.
Men de blir ju varma snart, tänker jag medan jag slår på stolsvärmen i passagerarstolen så att den ska hinna bli glödhet lagom till att fotografen hoppar in i bilen igen. Och när arbetsdagen är slut är de klara med jobbet, för oss som skriver texterna är det då arbetet börjar.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.