Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Längre axelavstånd och lite längre överhäng bak är det som avslöjar Allspace-versionen.
Längre axelavstånd och lite längre överhäng bak är det som avslöjar Allspace-versionen.
Längre axelavstånd och lite längre överhäng bak är det som avslöjar Allspace-versionen.
Längre axelavstånd och lite längre överhäng bak är det som avslöjar Allspace-versionen. Foto: Linus Pröjtz / Expressen Lifestyle

Provkörning av Volkswagen Tiguan Allspace R-Line 2,0 TDI 200 DSG7 4Motion

Volkswagen uppdaterade nyligen Tiguan Allspace, men VW:s fokus ligger på elektrifieringen. Vi provkör och undrar – borde inte fler gamla erfarenheter fått följa med in i framtiden?

Dieselljudet, från den klassiska 1 968 kubikcentimeter stora fyrcylindriga turbospisen på 200 hästar och 400 newtonmeter under huven i vår vita Tiguan Allspace, kan tolkas som ett tecken. Volkswagen valde att inte erbjuda Tiguan Allspace som laddhybrid när den uppdaterades under 2021. Visst, kanske var det omöjligt att få plats med batteri och laddhybridteknik i Tiguan Allspace med tanke på den tredje sätesraden – men det är mer signalen det skickar. Tecknet. Det finns helt enkelt ingen laddhybrid i det sjusitsiga Allspace-programmet. Vad innebär det? Innebär det något alls, eller försöker vi bara spå i kaffesump just nu och övertolka det som eventuellt visar sig?

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.