Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nya Volkswagen Tiguan har världspremiär i höst, men vi har redan kört den.Nya Volkswagen Tiguan har världspremiär i höst, men vi har redan kört den.Nya Volkswagen Tiguan har världspremiär i höst, men vi har redan kört den.
Nya Volkswagen Tiguan har världspremiär i höst, men vi har redan kört den. Foto: Volkswagen

Provkörning av Volkswagen Tiguan eHybrid (förseriebil)

Premium Volkswagen har inte övergett de fossil­bränsledrivna modellerna. Vi har fått provköra en förseriebil av nästa generation Tiguan. Den kommer att säljas med ”de vanliga” bensin- och dieselmotorerna och som laddhybrid med stort batteri.

I Sverige är det lätt att få intrycket att bensin- och diesel­motorer är historia. Men om vi tittar på försäljningen i hela Europa så är laddbara bilar fortfarande ett litet segment. Hittills i år är 20 procent av nybilförsäljningen i Europa laddbar – 80 procent är det inte. Ur en synvinkel innebär det att Europa kanske måste öka takten i omställningen till en elektrifierad vagnpark. Men ur en annan synvinkel betyder det att det fortfarande finns en stor marknad för bensin- och dieseldrivna bilar.
Det har Volkswagen tagit fasta på och lanserar i år en helt ny Volkswagen Tiguan, den tredje generationen sedan debuten 2007. Modellen befinner sig just nu i den allra sista utvecklingsfasen och Teknikens Värld har fått tillfälle att provköra en förseriebil.
Trots avsaknad av en helt batteridriven version är Tiguan fortfarande en av de mest betydelsefulla Volkswagen-modellerna. De senaste åren har Tiguan varit den globalt mest sålda modellen från Volkswagen.