Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Ingo Barenschee / Volkswagen

Provkörning av Volkswagen Tiguan eHybrid

Ny front, ny teknik, uppfräschad interiör och uppdaterade motorer. Men huvudnyheten när Volkswagen Tiguan får sitt ansiktslyft är att modellen nu kommer som laddhybrid.

Under 2019 var Tiguan den mest sålda modellen inom Volkswagen-koncernen med 910 926 antal tillverkade bilar globalt. Samma år blev Tiguan även den bäst säljande suven i Europa. I Sverige sitter Volvo XC60 på suvtronen räknat till antalet nyregistreringar med Tiguan på andraplats. Men i fjol var Tiguan den bilmodell som, sett över alla kategorier, toppade antalet nyregistreringar till privatpersoner. På företagssidan lär Tiguan få en uppryckning nu när en laddhybrid lanseras i samband med ansiktslyftet. Tiguan, som aldrig tidigare erbjudits med elektrifierad drivlina, får även en R-version med 320 hästkrafter.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.