Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Volvo C40 Recharge har uppdaterats och provkörts.Volvo C40 Recharge har uppdaterats och provkörts.Volvo C40 Recharge har uppdaterats och provkörts.
1 AV 2
Volvos elbil har fått ny drivlina med bakhjulsdrift
2 AV 2
Volvo C40 Recharge har uppdaterats och provkörts.
Foto: Patrik Lindgren / Expressen Lifestyle

Provkörning av Volvo C40 Recharge Single Motor Extended Range

Premium Det har pratats mycket om Volvos nya lilla elbil EX30. Men inte riktigt lika mycket om den här: den gamla nya lilla elbilen. Med uppdaterat batteri, bakhjulsdrift och ny elmotor klarar Volvo C40 58 mil på en laddning. Det kan bli tufft att slå även för Volvos nya lilla elbil.

Volvo visade nya elbilen EX30 i Milano i juni. Men även om Volvo Cars genast öppnade orderböckerna för den bilen så dröjer det innan vi får se EX30 ute på vägarna, kanske så mycket som ett år.
Tills dess ska Volvo Cars sälja en annan liten elbil, C40 Recharge. Precis som syskonbilen XC40 får C40 Volvos egenutvecklade permanentmagnetmotor. Motorn monteras bak vilket betyder att Volvo kan plocka ur mer kraft ur motorn utan att förlora i körbarhet. Med motorn monterad fram, som var fallet i förra C40, blir det lätt hjulspinn och gasar du på lite i en kurva riskerar du att få understyrning.
Med en egenutvecklad motor kan Volvo också optimera både produktion och prestanda i motorn. En viktig del i en elbil är växelriktaren som gör om likströmmen i högspänningsbatteriet till växelström till elmotorn. Den är också ny i nya C40 och även den bidrar till ökad energieffektivitet.