Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Teknikens Världs Linus Pröjtz är en av de absolut första att ta plats bakom ratten i Volvo P1800 Cyan.Teknikens Världs Linus Pröjtz är en av de absolut första att ta plats bakom ratten i Volvo P1800 Cyan.Teknikens Världs Linus Pröjtz är en av de absolut första att ta plats bakom ratten i Volvo P1800 Cyan.
Teknikens Världs Linus Pröjtz är en av de absolut första att ta plats bakom ratten i Volvo P1800 Cyan. Foto: Dejan Sokolovski / Teknikens Värld

Provkörning av Volvo P1800 Cyan

Premium Volvo P1800. En nationalklenod i motor-Sverige. Får man göra vad man vill med den? Cyan Racing gjorde just det – precis vad man ville – och det är utan tvivel ett rent makalöst bygge de har presterat. Linus Pröjtz provkör före alla andra.

Balans. Känsla. Respons. Dessa tre nyckelord växer fram samtidigt som jag flyttar handen från Momo Prototipo-ratten till den perfekt placerade växelspaken och går från fyran, via trean, till tvåan i Volvo P1800 Cyan. Den mekaniska känslan, den direkta responsen och den välavvägda balansen får mig på fall – det kan sägas redan nu.
Det här är en körupplevelse långt utöver det vanliga, moderna sportbilar inräknade. Kanske allra mest beroende på förpackningen som den serveras i. En Volvo P1800 som går så här?
Minsta lilla direktiv från mig som förare räcker för att ge en välavvägd reaktion runt motorbanan i Ljungbyhed. Från min plats bakom ratten imponeras jag av hur effektiv den är och hur tydligt den bestämmer sin plats på banan. Spårsäkerheten är imponerande. Trots en tjänstevikt med mig inräknad på lätta 1 060 kg lyckas den förmedla den tilltalande tyngden när det efterfrågas.