Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Glenn Lindberg

Provkörning av Volvo S60 Challenge

Premium Snacka om övervintrad. Vi nosar upp en unik Volvo S60 Challenge STCC som stått bortglömd i Volvos egen experimentverkstad i över 15 år. Vad annat göra än att klä på sig raceoverall och klättra in för en häftig testtur på Volvos egen halvhemliga provbana bakom Torslandaverken.

Får nypa mig lite extra i armen denna vinterdag. När ex-tävlingsföraren Mattias Ekeroth rullar av ett stycke svenskt racinghistoria samtidigt som kvicksilvret precis glidit ovanför fryspunkten är det ståpäls innanför min flamsäkra overall som gäller. Egentligen galenskap men samtidigt underbart härligt. Kollegor Linus Pröjtz och salige PeO Kjellström fick möjlighet att provköra S60 Challenge som ny men frågan är om inte denna tur är än mer uppseendeväckande.

Svårt att se men smilbanden hos Hans Hedberg är i topp. S60 Challenge är också i toppform!Svårt att se men smilbanden hos Hans Hedberg är i topp. S60 Challenge är också i toppform!Svårt att se men smilbanden hos Hans Hedberg är i topp. S60 Challenge är också i toppform!
Svårt att se men smilbanden hos Hans Hedberg är i topp. S60 Challenge är också i toppform! Foto: Glenn Lindberg