Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Volvo V60 möter Audi A4 Avant i en duell.
Volvo V60 möter Audi A4 Avant i en duell.
Volvo V60 möter Audi A4 Avant i en duell.
Volvo V60 möter Audi A4 Avant i en duell.

Provkörning av Volvo V60 D3 mot Audi A4 2,0 TDI Avant

Volvo förnekar inte att siktet med nya V60 är inställt på toppen inom premiummellanklassen. Första matchkörningen mot A4 Avant visar på att Volvo kommit ifatt på de flesta plan.

Utfrågningen av fotograf Libell och extraförare Sundström som fraktat sig själva och särskilt duellanten Audi A4 Avant ner till Italien ger svar på tal. ”Grym högfartsstabilitet”, ”perfekt långfärdsvagn”, ”något hårda stolar” krafsas ner i anteckningarna. Ställd mot BMW 3-serie och Mercedes C-klass är Audi A4 en allkonstnär som oftast känns en klasstorlek större. Enkel ergonomi på förarplats och god stolkomfort även om V60-stolarna greppar mer komplett om kroppen. Logiken på instrument och reglage hos V60 känner vi igen från XC60, en bil som många handelsresande har valt på grund av den avslappnande attityden. Ställd mot Audi gillar vi bättre den modernare och mer logiska knapp- och reglageuppsättningen hos västkustsvagnen. Särskilt farthållarfunktionen med rullskruv på rattekern är intuitiv att sköta.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.