Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Volvo V70 D5 Polisbil
Volvo V70 D5 Polisbil
Volvo V70 D5 Polisbil
Volvo V70 D5 Polisbil

Provkörning av Volvo V70 D5 Polisbil

Man ser dem varje dag, vare sig man vill det eller inte, polisbilarna. De numer schackrutiga ordningsdroskorna inger ofta respekt och trygghet, hos vissa dunkla personer även en känsla av rädsla och oro.

Snart i en backspegel nära dig! Eller helst inte. Rikspolisstyrelsen får sina beställda polisbilar baserade på nya Volvo V70 först efter nyår, men vi har redan provat vad som ska bli polisens nya arbetsplats för en sisådär 10–15 år framöver.

Utsidans fluorescerande reflexmönster känner vi igen, men på den nya polisbilen är det än mer snitsigt utfört. De blå och gula färgfälten är av samma typ som vägskyltar folieras med och synbarheten är effektiv. Bra såväl ur trafiksäkerhetssynpunkt och i linje med polisens nya policy att vara mer synlig.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.