Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Trots det större batteriet är laddeffekten fortfarande måttliga 3,7 kilowatt, 1-fas.Trots det större batteriet är laddeffekten fortfarande måttliga 3,7 kilowatt, 1-fas.Trots det större batteriet är laddeffekten fortfarande måttliga 3,7 kilowatt, 1-fas.
Trots det större batteriet är laddeffekten fortfarande måttliga 3,7 kilowatt, 1-fas. Foto: Diora Östlund / Teknikens Värld

Provkörning av Volvo XC60 Recharge T8 AWD Plus

Premium Utan förvarning uppdaterade Volvo sina laddhybrider i 60- och 90-serierna. Nu ska de kunna rulla fler mil utan att behöva starta förbränningsmotorn. Vi har provkört i vinterväglag.

Just som testlaget höll på att väga och mäta Volvo XC60 i höstas damp nyheten ned: Volvo uppdaterar sina laddhybrider på SPA-plattformen med större batteripaket och starkare elmotorer. Där stod vi med en testbil som i ett slag var gårdagens nyhet.
från och med slutet av november i fjol har alla nya laddhybrider i 60- och 90-serierna en elmotor på bakaxeln på 145 i stället för 88 hästkrafter. Batteripaketet har numera en kapacitet om 18,8 kilowattimmar, upp från tidigare 11,6. Det ska räcka till upp till nio mils körning på el, beroende på modell. Vår bil, en XC60 Recharge T8 AWD, har en uppgiven räckvidd på el enligt körcykeln WLTP på 75 kilometer.