Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Vi kör elbilen Xpeng G9 på svenska vägar. Om ungefär ett halvår kommer produktionsbilarna till Sverige.Vi kör elbilen Xpeng G9 på svenska vägar. Om ungefär ett halvår kommer produktionsbilarna till Sverige.Vi kör elbilen Xpeng G9 på svenska vägar. Om ungefär ett halvår kommer produktionsbilarna till Sverige.
1 AV 2
Xpeng gör en nysatsning i Sverige med bland annat en suv
2 AV 2
Vi kör elbilen Xpeng G9 på svenska vägar. Om ungefär ett halvår kommer produktionsbilarna till Sverige.
Foto: Patrik Lindgren / Expressen Lifestyle

Provkörning av Xpeng G9 Performance

Premium Textraden ”All vår början bliver svår” passar in på kinesiska Xpengs tidigare etableringsförsök i Sverige. Nu gör man om och den stora frågan är – gör man rätt? Vi kör suven G9 för att ta reda på det.

I fjol vid ungefär den här tiden provkördes första bilen från det nya kinesiska märket Xpeng. Lanseringen var i full gång och modellen i fokus hette P5. En sedanversion med tydliga Tesla-ambitioner, men ambitionen kom av sig. Vid vår första provkörning saknade vi flera detaljer och irriterade oss på andra i P5. Ratt som inte gick att justera i längd, sätesdyna som inte gick att justera i höjd. Säkerhetssystem som fick nippran och aldrig ville sluta tjuta, snabbladdning i långsamma 70 kW. Nej, Xpeng P5 räckte inte till och lanseringen blåstes av.