Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Linus Pröjtz kör Xpeng P7 som blir märkets första modell i Sverige
2 AV 2
Foto: Patrik Lindgren / Expressen Lifestyle

Provkörning av Xpeng P7 AWD Performance

Premium Lagom till sommaren kommer de första Xpeng P7-bilarna att levereras till kund. Vi provkör en förseriebil och undrar – är den något att ha?

Xpeng fortsätter sitt arbete att försöka ge sig på den svenska marknaden och det är just P7-modellen som kommer levereras ut till kund först. För ett tag sedan körde vi suven, den 489 centimeter långa G9, med planerad leverans under kvartal fyra 2023. Sammantaget gav förseriebilen ett bra intryck, även om många av de system som modellen kommer att ha inte var aktiva vid provkörningen. 

Körintrycken är en sak, att lyckas bli en aktör på den svenska marknaden är något helt annat. Det är där Xpeng, och alla andra nya varumärken, har det stora arbetet. De måste trygga sin tillvaro och på så sätt visa marknaden att de är här för att stanna. Ingjuta mod och förtroende i kunderna samt även i de egna leden. Det gör man genom vettiga produkter som säljer och bra service. Visst låter det enkelt?

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.