Lite drygt nollgradigt i vattnet får ju inte hindra oss från att ha roligt, hur skulle det se ut!?! Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Provkörning av Yamaha Superjet

Chefredaktör'n, havet och 100 knappt inkörda hästkrafter – asocial distansering när den är som roligast. Och nu är det dessutom lagligt att köra jetski. Men bara om du kör nya Yamaha Superjet modellår 2021.

Vi skruvar tillbaka tiden drygt tio år, faktiskt till och med mer än tio år. Chefredaktören var inte chefredaktör, hade inga barn och en yngre men nästan lika snygg fru som nu. Men han hade en jättegammal Ford Transit, den var röd, hade vit fartrand och startade bara iband. Den var inte så rolig. Det var däremot de tre Kawasaki SXR 800:orna som låg travade på varandra på ett finurligt sätt baktill i skåpet. De tre jetskiarna var typiska såna saker som man bara måste ha när tiden inte gick åt till att lämna och hämta på förskolan, skjutsa till och från gymnastikträning och att vara ledare i mellangossens fotbollslag. Tre kompisar, nåt slags vatten att köra på, några bojar att lägga ut för att bygga en bana – och så mycket bensin som möjligt. Det var vad som behövdes för fullständig lycka. Det fanns bara ett problem. De var olagliga. Under tiden som har gått sedan den tiden har inte bara miljömedvetandet i riket nått nya höjder, både jag och mina kompisar har också blivit ansvarstagande herrar som förstår att tvåtaktsmotorer på maxvarv kanske inte är drömmen för folk i närheten av vatten. 

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill