Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Provkörning av BMW M3 Competition Sedan

Premium En designmiss eller ett PR-mässigt genidrag? Klart är i alla fall att den sjätte generationen BMW M3 har blivit mer omtalad än någon tidigare, men också att den är mycket mer än ett bäveransikte.

Den nya bilvärlden kan vara en hård och ogästvänlig plats. De som tidigare har suttit tryggt i toppen av näringskedjan är nu inte bara utmanade, utan rejält omsprungna av yngre, elektriska förmågor. I den nya bilvärlden är det ingen som bryr sig om att nya BMW M3, den sjätte i ordningen, har en toppfart på 290 km/h. Och att den accelererar från 0 till 100 km/h på 3,9 sekunder spelar absolut ingen roll när en Tesla Model 3 Performance sticker iväg på bara 3,3 sekunder.
Elbilarnas extrema prestanda har ställt mycket på ända och kan sägas ha gjort de traditionella prestandabilarna överflödiga. Om det inte vore för känslan.

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.