Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stekenjokks vidder får besök av klassiska Porsche 911:or

Premium Om man älskar bilar är resan alltid målet. Häng med vår spionfotograf Andreas Mau upp på Sveriges högst belägna asfalterade väg med ett fantastiskt gäng gamla Porsche 911:or.

Egentligen var den här resan planerad till 2020 men som så mycket annat fick den ställas in.
Vi tog dock nya tag våren 2021 och planeringen satte i gång. Vildmarksvägen och Stekenjokk skulle det bli och kombinationen av Porsche och luftkyld var ett villkor. Snabbt kom arbetsnamnet att bli: Luftgekühlt 2021 Stekenjokk.
Men vilka skulle vi bli, och vilka hade tid att följa med? Dessutom med covid-19 fortfarande härjandes i landet så krävdes ju antingen vaccinering, antikroppar eller ett negativt test för att minska risken av att smitta någon.
En förfrågan gick ut bland lämpliga luftkylda kandidater och efter några avhopp mot slutet så blev vi ändå sex gamla 911:or från Ljusdal i söder till Boden i norr. Och sedan blev även en katt inbjuden bland hermelinerna, en Volkswagen Multivan. 

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.