Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Daniel Östlund / Teknikens Värld

Provkörning av Tesla Model Y Long Range Dual Motor

En rymlig och praktisk Tesla utan fladdrande måsvingar och prislapp långt över en miljon – ja, det är precis vad många elbilister har gått och väntat på och nu är den här. Är det här Teslan alla ska ha?

Som vanligt, när det gäller Tesla, har väntan varit lång. Först visas den nya bilen, sedan händer… ingenting. Och efter lång väntan händer… ingenting. Sedan, helt plötsligt, smäller det till och vi översvämmas av bilar. Model Y premiärvisades redan våren 2019 och har försenats i flera omgångar, delvis beroende på att Tesla inte har fått igång fabriken i Berlin som ska bygga den Y-bilar som ska säljas i Europa. 

Nu har det smällt till ändå. Teslas leveransdepå i Trosta i närheten av Arlanda är fullkomligt översvämmad av fabriksfärska Model Y-bilar och det kan vi tacka Kina för. I väntan på att Berlin-fabriken ska komma igång har Tesla bestämt sig för att skeppa bilar från Shanghai till Europa och den första skeppslasten kom hit i slutet av augusti och en till är på väg. Den som beställer en Model Y Long Range Dual Motor nu kan få den redan innan september månad är slut medan den som vill ha Performance-modellen får vänta till början av nästa år.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.