M3 har alltid varit något av det hetaste i bilvärlden, oavsett om det varit 1990-, 2000- eller 2010-tal. Foto: Glenn Lindberg / Moderna Klassiker

Triss i BMW M3 – vi kör E36, E46 och E92

E30-generationens BMW M3 blev en braksuccé och en omedelbar klassiker. Att följa i de fotspåren kan inte ha varit lätt, men här är tre bilar som har gjort just det. Följ med när vi tar tempen på BMW M3 E36, E46 och E92.

Jag stod och hängde över axeln på min storebror som härskade över familjens enda dator med internetuppkoppling. Året var 1998. Med ett 56 K-modem och Altavistas hjälp hade han hittat fram till BMW-entusiasternas egen hemsida bmwpower. se där han lärde sig allt om hur man skulle göra för att skruva isär och ihop en BMW 325i Coupé. Just en sådan, av 1992 års modell, hade han precis köpt som sin första bil och nu skulle all tid och alla pengar komma att läggas på ombyggnaden med stort O. Med Minidisc-spelaren fulladdad med varsamt Napster-nerladdade Foo Fighters-, Incubus- och Spin Doctors-låtar skruvades det vilt på den stackars BMW:n.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 79 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill